fredag 23. september 2011

Siste runde
Det er høst på Hageselskapets terrasse. Vi har tatt inn de siste tomatene og lagt dem til ettermodning. Tomatsesongen ble ikke så bra som vi hadde håp om i vår, noe uregelmessig vanning og næringsmangel er nok grunnen til det. Men sjelden så galt at det ikke er godt for noe, redaksjonen fikk mange fine bilder av griffelråte til arkivet.
Sommerblomstene er inne i aller siste fase, nå er det bare en og annen cosmos som fortsatt henger med. Vi sådde en pakke "sommerfuglfrø" i noen krukker og ventet spent på hva som ville komme opp, da det ikke sto noe om hvilke frø som var i pakken. Resultatet ble ganske magert, men noen store, hvite cosmos overrasket positivt.
På terrassen er det et overbygg vi lenge har prøvd å få ting til å vokse på, men ingenting har lykkes, så vi har gitt opp. Men det har ikke alpeklematisen. Helt på egenhånd har den begynt å klatre opp, rundt og mellom plankene. Det verste, eller kanskje beste, er at den vokser i absolutt ingenting. Den har festet rota i en liten jord- og mosehaug på hellekanten. Hvor den får næringen fra forstår vi ikke helt, men vokser, det gjør den.

Jorunn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar