torsdag 5. januar 2012

Med malingsflekker?


Hortensiablomst med vinterfarge
Jula har kommet og gått, det samme har nyttår. I nyttårsdagene var jeg i Danmark og sjekket hvordan det står til i min danske have. Naturlig nok var det mindre vinterlig der, ingen snø eller frost i bakken. Løkvekstene stakk alle minst 5 cm over jorda og julerosas store knopper lå helt klare i jordskorpa. Men noe var ikke helt som jeg forventet. Det var kommet noe som så ut som malingsflekker på flere av de tørre hortensiablomstene. Det virket som om blåfargen de hadde da de blomstret, delvis var blitt hengene. Hadde jeg ikke visst bedre, kunne jeg trodd at noen hadde moret seg med å skvette blåfarge på den brune og tørre busken. Men dette peket er det nok naturen selv som har skylda for.

Jorunn

3 kommentarer:

 1. He he en slutter aldri å forundre seg over naturens skøyerstreker,,morsomt,,

  Her er det varmegrader og snøfritt og det er vi ikke vant med , håper det kommer snø før kulde så plantene får en dyne og beskytte seg med.
  Klem Marit.

  SvarSlett
 2. Hortensia er en magisk elegant blomst!

  Nydelig fra de første spede små kopper, via sin bugnende blomstring og helt til det kun er utvaskede grønnblåbrune rester igjen!

  Samtlige stadier er involvert i Blomsterstjernens nye blogg-layout...

  SvarSlett
 3. Hei! Hortensier er store favoritter hos meg! Det er få blomster som kan skinne slik som de gjør; når de visner og til og med virker tilsynelatende død.

  SvarSlett