tirsdag 21. februar 2012

Snøklokketid


Jeg er nettopp kommet tilbake fra en tur til London, der snøklokker er vanlig i de fleste hager og der de sprer seg flittig. Mange steder er de så tallrike at de blir til store enger. Blant disse tusenvis av små, hvite klokker går det an å finne skatter, hvis man bare vet hva man leter etter.
I forrige uke publiserte The Telegraph nyheten om at en snøklokkeløk, en gul ’Elizabeth Harrison’ var solgt for over 7000 kr på Ebay. Dette er et godt bevis på at hagefolk i store deler av Europa lider av snøklokkefeber. Denne sykdommen gjør deg sykelig opptatt av snøklokker, og får deg til å bruke avsindig mye penger på en liten blomst, selv om den er nesten make til den som står ved siden av. Men ser du nøye etter, vil du se at de grønne markeringene på de innerste segmentene er litt annerledes, peker i en litt annen retning eller kanskje har den litt grønt ytterst på kronbladene. Nå viser det seg at det var plante- og frøfirmaet Thompson & Morgan som kjøpte denne kostbare snøklokken. De ønsker å formere den og selge den i store kvanta.
Men når våren en gang kommer hit, og den første snøklokken slår ut de melkehvite blomstene sine i den varme vårsola, er det helt likegyldig om den har gule, grønne eller annerledes markeringer. Den første snøklokken får være akkurat som den vil, den er spesiell nok i seg selv.

Tommy

1 kommentar:

  1. Snøklokker er vakkert - har tatt bilder av de flekkene som først ble bare, så jeg skal huske hvor jeg skal sette løkene av snøklokker til høsten! :)

    SvarSlett