mandag 28. februar 2011

Tjuvstart på våren


Jeg har blitt velsignet i livet, med gode venner i London, noe som gjør hyppige besøk i metropolen mulig, og ikke altfor dyrt. Dette er grunnen til at vi hvert år prøver å få til et besøk på The RHS Plant and Design Show i midten av februar, for å få en liten forsmak på våren.

På showet har RHS (The Royal Horticultural Society) samlet sammen planteskoler fra store deler av landet, og de aller fleste av dem bygger opp fantastiske små ”showhager” med vårens vidunderligste blomster.
Idet vi bestiger de gamle trappene i Horticultural Halls, utstillingslokalene til RHS slår en søtlig blomsterduft fra tusenvis av kritthvite snøklokker imot oss. I år var det tre stander som utmerket seg, for meg ihvertfall, Avon Bulbs hadde bygget opp en hage med hundrevis av forskjellige snøklokker. Overfladisk like, men ved nærmere iaktagelse har de små forskjeller som gjør dem alle spesielle.
Ashwood nurseries, kjent for sine fantastiske juleroser hadde bygget opp en hage med flere forskjellige blåveis (Hepatica). I tillegg til vår hjemlige blåveis (Hepatica nobilis) var det flere sorter av de japanske blåveisene i fargespenn fra hvitt til blått, rosa til fersken, og så jeg ikke en som var nesten gul...?
Den tredje standen tilhørte Broadleigh Bulbs med løkblomster i myriader. Her stod snøklokker side om side med vinterblomst og fargerike våriris.
Og etter en slik input går det greit å komme hjem til neten en meter med snø, for man vet at nå er det snart vår!

Tommy 1 kommentar:

  1. Vilken härlig försmak av våren med alla snödroppar! Snart är vi också där. Härligt!

    SvarSlett