onsdag 23. mai 2012

Chelsea skuffer ikke


Som vanlig var det utrolig mye fint å se på årets Chelsea Flower Show. Showhagene var minst like perfekte som tidligere år, et fellestrekk i år var at mange av designerne hadde valgt å plante naturlige blomsterenger.
Mange hadde også satset på planter som trenger lite vann. Bakgrunnen for dette er at mange områder i England trues av alvorlig tørke. For å spare på vannet er det innført forbudt mot å vanne med slange og spreder. Hagefolk oppfordres derfor til å velge tørketålende planter. På Chelsea FS vil de få mange gode tips til slike planter.
Inne i den store paviljongen var blomsterutstillingene like imponerende som før. Men mange av utstillerne hadde vært livredde for at blomstene deres ikke ville klare å komme i blomst til tiden. Det har vært uvanlig kaldt og vått de siste ukene, noe som blant annet førte til at mange utstillere måtte flytte blomstene inn i et veksthus og skru varmen på fullt. Resultatet var at de fleste av blomstene viste seg fra sin beste side. Noen iris var unntaket, her sto mange av sortene fortsatt bare i knopp. Synd for utstilleren, et godt resultat på Chelsea FS betyr god omtale og penger i kassa.
Bildet viser en lekker samplanting, designet av Arne Maynard for champagneselskapet Laurent-Perrier.
Jorunn 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar