mandag 15. oktober 2012

Nytt forsøk på overvintring


Jeg har prøvd å overvintre dahliaknoller flere år, men har ennå ikke fått det til. Jeg har prøvd å ha dem i boden, men der frøs de og råtnet. Jeg har hatt dem i et kjellerrom hvor det står en stor varmtvannstank, da tørket de inn. Men jeg gir meg ikke. I vinter skal det lykkes! Denne gang skal jeg nemlig gjøre akkurat som ekspertene sier. Jeg har tatt knollene inn og vasket dem skikkelig, noe jeg ikke har vært like flink til tidligere. Jeg har stilt dem til tørking og når de er helt tørre vil jeg legge dem i en tykk pappeske med mye tørr og god sagflis. Så vil jeg sette dem i boden der dypfryseren står. Der er det kjølig, luftig, mørkt og over nullpunktet hele vinteren. Går det ikke, alle anstrengelser til tross, får jeg gjøre som jeg pleier: kjøpe nye neste vår.
Jorunn

4 kommentarer:

 1. Det er ikke bestandig det går bra og ihvertfall ikke med alle, men nå høres det ut som du har gjort mye riktig. Lykke til!

  SvarSlett
 2. Lykke til! Håper alle overlever vinteren.

  SvarSlett
 3. Jeg prøver også nok en gang. Mulig jeg allerede har klart å drepe de stakkars knollene, men de ligger pr nå i papirposer i kjølehjørnet. Der blir de i hvert fall ikke glemt (Noe jeg stadig klarer å gjøre..)

  SvarSlett
 4. Så flotte knoller! Vet de vokser mer i bed enn i krukke, men blir de så store bare på ett år, bør jeg grue meg litt til jobben med å grave opp mitt nye georginebed om et par uker. Og ikke minst må jeg revurdere plassbehov for oppbevaring :D Har overvintret knoller i flere år med hell, men da har knollene stort sett stått urørt i krukker helt til våren (både i råkjeller, og svalt innendørs).

  SvarSlett