søndag 19. juni 2011

Kultur etter møtet

Jaktminner fra Afrika

Storfolk for en liten stund


Etter en hel dags representantskapsforhandlinger, var det artig å få en omvisning i den gamle stasbygningen og en liten historietime om den fargerike personligheten Chr. Thams, som gjorde Bårdshaug Herregård til det vi ser i dag. Det var ordfører i Orkdal, Gunnar Hoff Lysholm, som fortalte og vise rundt. Og det var virkelig mye å se – alt fra jakttrofeer fra Afrika, til italienske glasslysekroner og ikke minst et stasbad fra Thams tid, som er i bruk den dag i dag. Det blir brukt blant annet av de gjestene som er så heldig å få bo i den gamle bygningen og av gjester som kommer for å få spabehandling.
Etter omvisningen var det tid for festmiddag. Naturlig nok sto laks på menyen, Orkdal er jo, med elva Orkla, en av landets store laksekommuner. Nå viste det seg at laksen vi fikk servert var oppdrettslaks, men det smakte godt uansett.
I morgen er det tur, det er også en god repmøte-tradisjon. Det gleder jeg meg til. Det er alltid hyggelig å møte hagemennesker fra andre steder i landet og se hva de har fått til.

Jorunn

1 kommentar:

  1. Haha! Artig bilde. Storfolk for en dag det var rette ordet på det ja. :)
    Rep møtet var fantastisk sosialt og herlig lærerikt. :)
    mvh Line Cathrin Ekseth- Sør trøndelag.

    SvarSlett