torsdag 6. januar 2011

Bananene er satt til spiring


Jeg vet vi bare så vidt har rundet nyttår, og vintersolverv er ennå friskt i minnet, men jeg kan ikke noe for det. Jeg vil ha vår nå!
Og kommer ikke våren med én gang, så får man gjøre noe med saken. Første nyttårsdag kom derfor de første frøene i jord. Åtte forskjellige bananer, som trenger lang tid på å spire, ble lagt i bløt på lille-nyttårsaften for å trekke til seg fuktighet før såingen. Nå er de satt med undervarme i påvente av at de første spirene skal vise seg...
Det er ikke spisebananer jeg har sådd og jeg har heller ingen planer om å starte bananplantasje i Nannestad. Dette er pryd-bananer, med stort og frodig bladverk i forskjellige grønne og røde nyanser. De har fantastiske navn som Ensete ventricosun, Musa sebrina og Musella lasiocarpa.
Så i påvente av vår og bananspiring, stirrer jeg mot sola og bedet langs husveggen i håp om at solstrålene skal varme opp bakken og årets første snøklokke komme til syne...
 Det er lov å håpe.

 Tommy

3 kommentarer:

 1. Hei Tommy! Så fin blogg dere har laget for Hagetidende. Jeg har prøvd å legge dere til lista på min egen blogg, men det ser ut til at dere ikke har lagt inn rss-feed, så jeg får det ikke til. Kan dere fikse det?

  SvarSlett
 2. Så flott med blog!
  Jeg har ikke startet å så enda, mangler en kabel så jeg får programert lyset i drivhuset mitt..
  Men jeg har da begynt å lage liste om ikke annet, dog står ikke bananer på listen.

  SvarSlett
 3. Så flott med blogg, den vil jeg følge. Det er jo en fin mulighet for dere til å følge andres blogger også, så får dere jo muligheter til å hente mangt og meget hos oss hage-elskere også - om det skulle være ønskelig:)

  SvarSlett