torsdag 18. november 2010

Tid til planlegging


Endelig har vi flyttet til vårt nye hus, det er rart og deilig på samme stund. På en måte er jeg glad for at det er høst. Hadde det vært vår nå, hadde jeg hatt et seriøst prioriteringsproblem. Det ville vært utrolig vanskelig å holde seg inne for å ferdigstille der. Nå har vi hele vinteren på oss til å komme i orden inne, samtidig som vi kan ta oss god tid til å planlegge den nye hagen.
Jeg har bestemt meg for å starte med den viktigste siden først, nemlig innkjørselen. Dekket i innkjørselen er veldig fint lagt, rød belegningsstein og granittkanter. Forrige eier var murmester og det bærer arbeid og materialvalg preg av. Men beplantningen er stusselig, blikkfanget er en klump uidentifiserbare spirea og en del buskmure, som ganske sikkert er gule. Langs veien er det nylig plantet en fin trerekke. Tror det må være ulike prydepler, det blir spennende å se blomstringen til våren. Ellers virker plenen litt dårlig drenert på den ene siden av innkjørselen. Vi får se til våren om det bare er høstregnet som kom i overflod, eller om vi må å grøfte det området på nytt.
På den andre siden av innkjørselen har jeg lyst til å ha veksthuset vi planlegger å kjøpe. I bakkant av veksthuset, mot nord, kan jeg tenke meg et lite redskapsskur. Det vil gi le og samtidig skape intimitet og romfølelse til en liten sitteplass. Foran og inne i veksthuset skal vi legge gulv av gammel teglstein, jeg har også lyst til å mure opp noen små drivbenker til krydderurter. Basilikum er så godt, men jeg har aldri hatt noe passende sted til den før. Endelig skal tegelsteinen som har ligget på vent i vår gamle garasje, og som vi stein for stein har båret og kjørt til det nye huset, komme til nytte.

Marianne

1 kommentar:

  1. Gratulerer med ny hage! Det blir spennende å se til våren da, hva som dukker opp rundt omkring
    :-)

    SvarSlett