fredag 11. mars 2011

Det spirer og gror


Etter mange kalde og mørke uker i boden, skal krukkene med krokus og påskeliljer endelig få komme ut i lyset. Spirene er blitt lange og bleike, det er helt tydelig at de trenger lys nå. Enn så lenge har jeg satt dem så lunt som mulig ute på terrassen, men det er lovet mange minusgrader til natta, så jeg må nok ta dem inn over natta. Håper de takler utelivet og belønner innsatsen min med fargerike blomster om ikke så altfor lenge.
Jorunn

3 kommentarer:

 1. Så lurt, jeg har aldri tenkt på at løk kan spires inne. Hvor høy vintertemperatur tåler de? De få gangene jeg har prøvd løk på skyggebalkongen har krukkene overvintret ute og brukt altfor langt tid på å spire, for deretter å stoppe helt opp. Med det forspranget du har gitt dem er det sikkert mye lettere å få dem i blomst.

  SvarSlett
 2. Jeg hadde også sånn bleke spirer i løkpottene som stod i kjelleren - i januar!!! Endelig kom det iskalde soverommet med vindu mot syd til nytte :)
  God helg til dere alle, sånn etterhvert

  SvarSlett
 3. Jeg har juksa og kjøpt noen ferdig drevet jeg, kom meg aldri så langt til å få satt de selv i høst.
  Har påskeliljer på dagsperm i krukke forresten, de får komme ut og inn en periode nå før jeg synes de er herda nok til å stå ute, og de lyser så fint opp ute i solen :)

  SvarSlett