mandag 16. april 2012

Et lite mirakel

Rød julerose midt i haglskuren.

For akkurat en uke siden skrev jeg at de røde julerosene mine var ødelagt av frost. Jeg trodde de var det, de lå oppå jorda, helt slappe. Men det skal mer til for å knekke en rød julerose! Nå har de nemlig rettet seg opp og står der og blomstrer, saftspente og strake. Jeg ble både overrasket og imponert da jeg så dem, jeg hadde avskrevet årets blomstring fullt og helt.
Men prøvelsens tid var ikke over for disse stakkars plantene. I går kom en kraftig haglskur og hamret løs på blomster og blad. Det ser ikke ut som om de har tatt skade, men de fikk seg en ordentlig omgang.
Det er kaldt og surt nå, men noen hageoppgaver må bare gjøres. Ikke minst må jeg sette mine nyinnkjøpte dahliaknoller til driving. For selv om det snør akkurat nå utenfor vinduet, er det midt i april, den lunefulle måneden. Så i morgen kan det bli varmt og fint igjen.

Jorunn

4 kommentarer:

 1. Kor bra de overlevde, det er velli kke for ingenting de kalles Julerose, da tåler de vell litt av hvert, de var nu helt nydelig :O)

  Hlsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 2. Hei Jorunn!
  Samme her! Det har heldigvis gått utrolig bra og julerosene (Og hagen ellers) er tilbake til normalen. Utrolig hva litt regn og god temperatur kan gjøre :-)

  SvarSlett
 3. Hei! De er tydeligvis noe tøffinger, vakre tøffinger! Hege

  SvarSlett
 4. Det er utrolig hva enkelte planter tåler. Jeg har en tendens til å få ekstra forkjærlighet for hardhausene, men julerose har jeg ennå ikke prøvd selv. Gleder meg forresten til neste utgave av Hagetidend :-)

  SvarSlett