mandag 9. april 2012

Stille påskeDet står i avisa at påsken i år har vært uvanlig kald. Og det er noe vi alle har merket – ikke minst den iskalde vinden som har gått gjennom marg og bein.
De kalde dagene har også satt sitt preg på hagen. Tysbasten, som jeg regnet med ville springe ut i påskehelga, står og sturer og holder knoppene hardt sammenpresset. Men det gjør ingenting, kommer det varme, kommer det blomster.
Verre er det med den røde julerosa. Den sto med store knopper, akkurat på nippet til å åpne seg, da kulden kom. Nå ser jeg at mange av stilkene er blitt myke av frost og ligger der, helt ødelagte. Heldigvis har noen av knoppene klart seg, og løfter hodet mot himmelen. Et annet sted i hagen blomstrer den hvite julerosa overdådig i sluddbygene. Den lar seg ikke stoppe av noen kuldegrader og isvind.
I spannet tar tulipanene det med ro. Det har ikke skjedd stort der hele påsken. Det har kulden sørget for. Men det står til liv, spannet er helt fullt av spirer. Nå gleder jeg meg til et vårlig, oransje fyrverkeri!
Jorunn

1 kommentar:

  1. La oss håpe sammen at det kommer litt varmere vær snart. Det har vært veldig kaldt og i dag så kom snøen!

    Blir spennende når alle tulipanene dine kommer i blomst!

    SvarSlett