mandag 22. april 2013

Et erte-eksperiment


I år skal jeg ha mange blomstererter. Jeg har kjøpt et staselig stativ spesielt til dem, så nå bør de jammen spire. Men det gidder de ikke. Som tidligere nevnt her på bloggen sådde jeg blomstererter etter alle kunstens regler for et par uke siden. Men fortsatt er det ingen tegn til liv.
Jeg satte derfor i gang runde to. Denne gang en hvit sort fra et tysk firma. Ny bløtlegging, etter anvisning på posen, og så i jord. Men klok, i alle fall skeptisk, etter forrige runde, har jeg et annet eksperiment på gang.
Danske Isabella Smith skriver i sin bok Havefryd, at hun legger frøene rett fra posen ned i en stor potte som hun setter ut med en glassklokke eller en plastpose over. Kan det fungere i Norge?
Jeg har bestemt meg for å prøve, og i helga gjorde jeg klar to potter. En med frø rett fra posen, en annen med oppbløtte frø (en rest fra innesåingen). Dekket begge med plastfilm og satte dem under tak på terrassen. Det er fortsatt kalde netter, men trolig like over null inne langs veggen. Så får vi se om uteertene utkonkurrerer inneertene. Noen av dem må i alle fall spire. Det hadde jo vært pinlig å måtte kjøpe alle plantene når jeg har sådd nesten 100 frø!
Jorunn

2 kommentarer:

  1. Det er så artig med sånn eksperimenter! Regner med at vi snart får lese om hvordan det går :D

    SvarSlett
  2. Jeg kom lige forbi. Jeg bruger altid Isabellas metode, også i år, hvor vi har haft et koldt forår. Jeg såede midt i marts og nippede skud i sidste weekend. Så det må virke i Norge også ;)

    SvarSlett