fredag 19. april 2013

Travle tider


Tidlige tulipaner og krokus
Det er travelt for tiden. Jeg har vært på hagemesse i Stockholm, i Lillestrøm og i Nederland. Det er kanskje litt rart å kalle Keukenhof en hagemesse, men på mange måter er det nettopp det den er. Det er her løkprodusenter i hele Europa stiller ut sortimentet sitt, slik at både innkjøpere og amatører som meg, kan se hvor fine varer de har.
Nederland har hatt den samme kalde våren som oss, så mange av løkene var mye seinere enn vanlig. Det var lite tulipaner å se, narsissene var på vei opp, mens 
Mr. Bean, en god London-representant
krokusen fortsatt sto i full blomst. For å dekke over at mange av bedene fortsatt var ganske brune, hadde de satt ut massevis av kasser med blomstrende tulipaner og narsisser for å sette litt farge på parken.
I tillegg til bed og potter, er det alltid utstillinger i de store veksthusene. Årets tema var London. På plenen utenfor var Tower Bridge og Big Ben formet i tulipanløk, men da alt fortsatt var grønt, var det litt vanskelig helt å forestille seg hvordan det vil bli når tulipanene slår ut i full blomst. Uansett, et imponerende arbeid.
Her hjemme er det en glede å se at snøen forsvinner med rekordfart og at det spirer så smått. Snøklokkene er snart i full gang, de tidlige primulaene viser farge og kanskje, kanskje er det liv i julerosene. De har hatt en beintøff vinter, men jeg vet at de takler det meste. I alle fall håper jeg det, juleroser hører nemlig til mine absolutte favoritter.
Jorunn

2 kommentarer:

  1. Det høres jo ut som du har et riktig morsomt program denne våren :) Stockholms messen ser veldig flott ut på de svenske hagebloggerens sider. Morsomt med hageinspirasjon fra mange kanter.

    SvarSlett
  2. Vi reiser til Amsterdam og Kaukenhof den 1.mai. Gleder meg masse... tenker at den forsinka blomstringen da står i fullt fl

    SvarSlett