fredag 26. november 2010

Stoppet av frosten


Vinteren har festet grepet. Den blå stripa på gradestokken siger stadig lenger nedover, i dag var det 12 minusgrader da jeg gikk til bussen. En isende vind fra nordøst gjorde ikke saken bedre, men vi som er oppvokst i Vinter-Norge lar oss ikke stoppe av slikt.
Verre er det at seinhøstplanene mine har gått dukken. Jeg fikk nemlig kjøpt siste rest av blomsterløken på hagesenteret til mindre enn halv pris. Planen var å legge disse løkene, pinseliljer og hvit/lilla krokus, i en gammel søppeldunk hvor det hadde stått dahlia. Problemet var bare at jorda hadde frosset da jeg kom med plantespaden min og skulle gå i gang. Men siden til bare var midt i november, regnet jeg med at problemet var forbigående og at jeg ville få anledning til å legge løkene når jorda tinte. Men slik gikk det ikke
Nå lurer jeg på hva jeg skal gjøre. Ett alternativ er å hente jordsekken i garasjen, der den ligger klemt bak cirka 25 sekker med ved, og satse på at løkene klarer å presse fram noen røtter selv om krukka blir stående i den iskalde boden. Et bedre alternativ er kanskje å sette krukka halvkjølig til løkene ha fått rotet seg og så flytte dem ut i den kalde boden.
Uansett - i jord skal de, det går jo ikke an å kaste blomsterløk, i alle fall ikke de som er kjøpt ekstra billig.

Jorunn

1 kommentar:

  1. Claus Dalby sverger til nettopp det du sa. La de stå ute en stund - men nå er jo frosten etablert seg skikkelig og det er kanskje ingen ide. Jeg hakka meg ned i jorda og planta en haug - og noen i en krukke som ble satt i garasjen :) Lykke til. La oss vite hvordan det gikk!

    SvarSlett